מצטערים, אין לך הרשאה להדפיס.

 

ניתן לרכוש מנוי לאתר בטלפון: 03-6186141.

 

סדרי הדין בבית-הדין הגבוה לצדק - דין ומהות

איריס מרקוס, עו"ד
תאריך הוצאה דצמבר 2023

 

לתוכן העניינים המלא של הספר... לחץ/י  כאן

  

עתירה לבית-המשפט הגבוה לצדק מכוונת להתערבותו של בית-המשפט הגבוה לצדק במעשיה של רשות ציבורית, על-ידי חיובה בצווים לעשות מעשה או להימנע מעשיית מעשה, כשבית-המשפט מוצא שיש הצדקה למתן צווים כאלה.

 

במהלך השנים התגבשה בפסיקתו של בית-המשפט הגבוה לצדק מערכת של כללים, הקובעת שורה של מקרים ונסיבות אשר בהתקיימם לא יוענק סעד לעותר. בין כללים אלה קיים כלל, על-פיו שיהוי בהגשת העתירה יהיה בעוכריה. כך הדבר גם כשקיים לעותר סעד חלופי; כך, כשהעותר לא מיצה את ההליכים לבחינת עמדתה של הרשות קודם עתירתו לבית-המשפט; כך גם כשאין צד ממלא את חובתו לגלות את מלוא העובדות הצריכות לעניין. צד המבקש סעד מבית-המשפט הגבוה לצדק חייב לנהוג בנקיון כפיים ובמסגרת זו להביא לידיעת בית-המשפט את כל העובדות הרלבנטיות, אפילו אלה אינן תומכות בעניינו. בכל אחד ממקרים אלה, רשאי בית-המשפט הגבוה לצדק להימנע מהושטת סעד לעותר, לדחות את עתירתו.

 

רואים אנו, שה"עילה" אשר על בית-המשפט הגבוה לצדק לבחון את קיומה הינה העילה להתערבות בית-המשפט במעשי הרשות, והוא מכריע בעניין בהתחשב בכלל הנסיבות, כשההחלטה אם להתערב אם לאו הינה בשיקול-דעתו. 

 

לאור הנ"ל, גם נודעת חשיבות רבה לחיבורה המקיף של עו"ד איריס מרקוס העוסק בסדרי הדין בבית-המשפט הגבוה לצדק תוך הבאת ניתוח משפטי, תיאורטי ופרקטי.

 

מבין הנושאים שבספר (חלקי):

 

ביקורת שיפוטית על כל רשויות המדינה והממשל ועל כל מעשי המדינה והממשל; התערבות בהחלטות היועץ המשפטי בנושא העמדה לדין; ענייני בחירות; ביקורת שיפוטית על בית-הדין הרבני; סמכות בג"צ מול בית-המשפט לעניינים מינהליים; העתירה - קיומם של תנאים מוקדמים וטענות-סף; זכות העמידה; מיצוי כל ההליכים טרם הפניה לבית-המשפט הגבוה לצדק; היעדר השתהות - שיהוי בהגשת העתירה; השיהוי הסובייקטיבי; השיהוי האובייקטיבי; חומרת הפגיעה בשלטון החוק; צירוף כל המשיבים שיש להם עניין בעתירה; נקיון כפיים של מגיש העתירה; על הסעד המבוקש בעתירה להיות ספציפי ולא כוללני; עתירת צו על-תנאי; צירוף כל המשיבים שיש להם עניין בעתירה; אי צירוף עלול במקרים מסויימים להביא לדחייתה של העתירה; על הסעד המבוקש בעתירה להיות ספציפי ולא כוללני; ניסוחה של העתירה, הגשת העתירה והנספחים לה; עתירה תאומת בתצהיר; שמיעת העותר; הוצאות בעתירת סרק; המצאת כתבי בי-דין; מען להמצאה למשיב; העובדות עליה נסמכת העתירה; פירוט הנימוקים המשפטיים; הדיון בעתירה למתן צו על-תנאי; תצהיר תשובה לצו על-תנאי; דרישת פרטים נוספים; בקשה לפרטים נוספים לרבות רלבנטיות הפרטים המבוקשים לעתירה ו"קרבתו" של המידע המבוקש לבעל הדין שממנו נדרשים הפרטים; מהי מטרת ההליך של מתן פרטים נוספים ומהם השיקולים שעל הרשם לשקול בדיון בבקשה מסוג זה; הוראות בית-המשפט; צווי ביניים; מען להמצאה לעותר; תצהיר נוסף לעניין פרטים נוספים; הוראות בית-המשפט; הגשת עיקרי טיעון; סדר הטיעון; רשות בעל דין לחקור את המצהיר; תקופת הפגרה לא תובא במניין; סמכות מיוחדת.

סדרי הדין בבית-הדין הגבוה לצדק - דין ומהות
מחיר קטלוגי
495.00 ₪
מחיר באתר
65.00 ₪
הוסף לסל

אני מסכימ/ה לתנאי השימוש באתר

כל הזכויות שמורות לאוצר המשפט הוצאה לאור בע"מ. השימוש באתר הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש ובכפוף לתנאי השימוש באתר (לחץ/י כאן). כניסה לתכנים באתר כמוה כהסכמה לתנאי השימוש באתר. 

למעלה
רוצה שנתקשר? הקלק כאן
הרשמה לניוזלטר!!! הקלק כאן